ARRÒS

L’arròs és el segon cereal més produït al món (741.500.000 de tones), darrere del blat de moro (1,000 milions de tones) i per davant del blat (713 milions de tones). Com que el blat de moro és produït amb molts altres propòsits a part del consum humà, es pot dir que l’arròs és el cereal més important en l’alimentació humana.

Per tot plegat és molt important menjar-lo, i per això és important saber, d’entrada, que l’arròs blanc (i tot el que sigui blanc, en general, a la cuina) és blanc perquè és refinat i, per tant, no ens beneficia; al contrari, a sobre, ens perjudica. Entès això, vegem quin arròs hem de menjar i què té de bo! 

L’arròs complet i sencer és l’arròs integral, que conserva la closca original on es localitzen més del doble de les propietats nutricionals. 

Energèticament, l’arròs integral és de naturalesa neutra; es pot prendre durant tot l’any, tot i que es recomana prendre el llarg a l’estiu, perquè és més fresc, i el rodó a l’hivern, per recollir millor l’energia.

Diferents tipus d’arròs que podem trobar al mercat. Font

Informació extreta de: font